You are here
Home > Gasmelders

Veilig werken met de juiste maatregelen

Of je nu op een hoogte werkt, in een ruimte waar explosiegevaar is, of met slechte lucht. Voor al deze situaties zijn er verplichte veiligheidsmaatregelen die jouw gezondheid beschermen. G4S Safety Solutions kan je van kwalitatief hoogstaande veiligheidsapparatuur voorzien die getest en gekeurd is volgens de Europese wetgeving. Hieronder kan je lezen wat er beschikbaar is en in welke situaties deze maatregelen kunnen worden toegepast.

Gasmelders

Gasmelders kan je krijgen als clips, mobiele- of als vaste toestellen. Ze kunnen gespecialiseerd zijn in het meten van één speciaal gas, of meerdere gassen en je kan ze instellen al naar gelang jouw speciale situatie. Deze toestellen waarschuwen de drager tijdig van explosiegevaar of onveilige lucht zodat je de ruimte kan verlaten of maatregelen kan nemen. Gasmelders kunnen het verschil betekenen tussen leven en dood.

Valbescherming van G4S Safety Solutions

In Nederland en België is het verplicht om valbescherming te dragen als je werkt op een hoogte van 2,5 meter of meer. Vallen van steigers, daken en bewegende platforms komen helaas maar al te vaak voor en vaak worden de risico’s onderschat. Vooral als je relatief laag werkt en de klus van korte duur is. Werken zonder valbescherming heeft in het geval van ongelukken ernstige gevolgen omdat je niet verzekerd bent en je soms maanden nodig hebt om te herstellen.

Adembescherming

Ademluchttoestellen zorgen er voor dat je veilige lucht kan ademen terwijl de lucht om je heen gevaarlijk is. Denk hierbij aan zuurstofflessen van de brandweer of werken met chemische stoffen in een laboratorium. Als je werkt in een omgeving waar veel stof of vezels in de lucht hangen, heb je luchtfilters of maskers nodig die er voor zorgen dat deze niet in je luchtwegen kunnen komen. Zo worden jij en je collega’s beschermd van ongezonde lucht.

Top