You are here
Home > Afval

Milieuvriendelijke afvalverwerking

Ben je een sloop aan het plannen, wil je een renovatie uitvoeren of heb je andere bouwplannen? Dan heb je een manier nodig waarop je van je afval af kunt komen. Bij dit soort werkzaamheden krijg je te maken met extra afval waar je zelf geen plaats voor hebt. Je kunt dit afval verzamelen in een container die je huurt of een handybag die je ophaalt. Wil je graag een zo milieuvriendelijke verwerking, dan kun je hier een bedrijf voor inschakelen die dit prioriteit geeft. Eén zo’n bedrijf is Milieu Service Hoeksche Waard. Je hebt de keuze uit verschillende soorten methodes.

De handybag
Wil je een makkelijke, snelle en goedkope manier om je afval te verzamelen en te laten ophalen, dan kun je kiezen voor de handybag. Dit is alleen geschikt als je geen hele grote hoeveelheden afval zal genereren. De handybag is een opvouwbare tas van 1 kubieke meter. Deze tas haal je zelf op en plaats je op het trottoir of langs de weg. Hier is dus geen afspraak voor nodig en je hoeft ook geen parkeerplaats te reserveren. Vervolgens vul je de handybag met afval, knoopt hem dicht en belt het nummer op de zijkant. Binnen anderhalve dag zal deze dan worden opgehaald.

Een container
Ga je grote hoeveelheden afval genereren met je werkzaamheden, dan is een container vaak de enige mogelijkheid. Deze zijn beschikbaar in verscheidene afmetingen en voor een groot aantal soorten afval zodat je dit meteen kunt recyclen. Daarnaast zijn er perscontainers beschikbaar die je afval samenpersen zodat je transportkosten kunt besparen of rolcontainers voor extra gemak. Deze worden allen opgehaald wanneer jij er klaar mee bent of wanneer ze vol zijn. Een milieuvriendelijk bedrijf zal je afval vervolgens afvoeren en recyclen. Dit kan betekenen dat wel 90 procent van je afvalstoffen worden hergebruikt. Zo kun je met een schoon geweten beginnen aan je bouwproject.

Top