You are here

Beveilig je zaak en documenten

Als ondernemer ben je de hele dag druk bezet en moet je met honderd dingen tegelijk rekening houden. Het liefst ben je zo veel mogelijk bezig met het opzetten van nieuwe deals, klanten binnenhalen en het aansturen van personeel.

Echter zul je je ook veel met bijzaken moeten bezighouden, onder meer het veilig houden van je pand en eigendommen. Geen taak waar jij je als ondernemer zijne continu mee bezig wilt houden, maar wel noodzakelijk en van essentieel belang voor het succes van een bedrijf.

Om het gemakkelijk voor je te maken hebben we aantal aandachtspunten op een rijtje gezet.

Beveiligingscamera’s

Een eerste investering die zichzelf snel terugverdient, zeker als er een keer een inbraak zou plaatsvinden, is de inzet van beveiligingscamera’s.

Niet alleen kunnen camera’s je helpen bij het identificeren van kwaadwillende personen wanneer dit nodig is, ook hebben ze een sterk preventieve werking. Zo is het in veel gevallen voor eventuele inbrekers niet duidelijk of het gaat om live camera’s of niet. Mocht dit het geval zijn dan schrikt dit uiteraard af.

Hiermee worden inbraken dus voor een groot deel voorkomen.

Brandwerende kluis

Naast potentiële inbraken moet je je bedrijf ook beschermen tegen eventuele onvoorziene calamiteiten, zoals bijvoorbeeld brand.

Om in zulke gevallen je belangrijke documenten en eventueel cash geld veilig te houden is het van groot belang dat deze worden opgeborgen in een hoogwaardige geldkluis. Zo voorkom je diefstal en ook verlies door brand over overstroming.

Sla belangrijke documenten op in de cloud

Daarnaast raden we aan om rapporten, wachtwoorden en andere digitale bestanden altijd op te slaan in de cloud. Te veel organisaties werken anno 2018 nog met papieren bestanden en lopen daarmee een verhoogd risico.

Deze risico’s kunnen eenvoudig voorkomen worden door altijd online te werken en waar mogelijk gebruik te maken van cloudservices.

 

Top